Politicieni italieni acuzaţi că sunt, în acelaşi timp, homosexuali şi homofobi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de susţinători ai comunităţii gay a publicat o listă cu numele a 10 politicieni italieni despre care susţin că deşi ar fi homosexuali au votat impotriva unei legi favorabile homosexualilor. Politicienii vizaţi de lista postată pe blogul listaoutgoing.wordpress.com nu şi-au recunoscut niciodată apartenenţa la comunitatea gay.

Acţiunea, după cum spun iniţiatorii ei, aduce „un pic de dreptate într-o ţară în care există persoane care nu se pot apăra de insultele şi atacurile venite din partea unei clase politice rea şi ipocrită", informează Corriere.it.

Blogul anunţă că lista ar putea fi completată în viitor cu numele unor membri ai clerului, persoane publice şi alţi politicieni.


Lista politicienilor gay care discriminează homosexualii:

1. FERDINANDO ADORNATO- deputat
2. MARIO BACCINI- deputat
3. PAOLO BONAIUTI- oficial în Guvernul Italiei
4. ROBERTO CALDEROLI - ministru
5. MASSIMO CORSARO - deputat
6. ROBERTO FORMIGONI - preşedintele regiunii Lombardia
7. MAURIZIO GASPARRI - senator
8. GIANNI LETTA - oficial în Guvernul Italiei
9. MARCO MILANESE - deputat
10. LUCA VOLONTÈ - deputat

Reacţiile comunităţii gay sunt împărţite :

Nu toţi membrii comunităţii gay din Italia sunt de acord cu aceste dezvăluiri. Deputata Paola Concia, iniţiatoarea legii împotriva homofobiei, care a recunoscut în urmă cu mulţi ani că e lesbiană, este de parere că o astfel de acţiune este o modalitate extremă de a face politică.

În acelaşi timp, un sondaj realizat de Gay.it pe 1.500 de respondenţi relevă faptul că 75% dintre aceştia sunt de acord cu demascarea politicienilor homosexuali dar homofobi şi 25% sunt împotrivă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite