Au fost găsite două obiecte de mare valoare din cele opt furate din Muzeul din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul General al Consiliul Suprem al Antichitatilor, Zahi Hawass, a anunţat că a fost găsită o parte din patrimoniul naţional care a dispărut de la Muzeul Egiptean în timpul protestelor dinaintea demisiei lui Hosni Mubarak.

Câteva articole, inclusiv o statuie a regelui Tutankhamon şi obiecte din epoca de faraonul Akhenaten, au dispărut atunci când demonstranţii au pătruns în muzeu în timpul protestelor au cuprins străzile din jurul muzeului, în centrul Cairo.

Dar Zahi Hawass a anunţat, într-o declaraţie, că unele obiecte, inclusiv inima unui scarabeu şi o mică statuie Ushabti, au fost găsite, scrie Reuters.

O parte a unui sicriu datând din Regatul Modern, de acum 3000 de ani, a fost, de asemenea, găsit în afara muzeului.

"Am descoperit două din cele opt artefacte care lipsesc, în afara muzeului, între o clădire guvernamentală care a ars şi un magazin de cadouri. Vom continua căutările şi sigur vom găsi mai multe", a declarat Hawass.

Printre artefactele care încă lipsesc se află o statuie a soţiei lui Akhenaton, Nefertiti, o statuetă de piatră a unui scrib din Amarna şi trunchiul şi membrele superioare ale unei statui din lemn aurit a lui Tutankhamon.

Hawass a spus, de asemenea, că hoţii au jefuit un depozit din apropierea piramidelor din Dahshour 35 km la sud de Cairo, duminica, fiind al doilea atac asupra locului în câteva zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite