Fost înalt oficial: Gaddafi a suferit un atac de cord şi este ţintuit la pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un înalt oficial apropiat liderului libian a declarat că Muammar Gaddafi a suferit un infarct, fiind ţintuit la pat în buncărul său din Tripoli.

Fathi al Baja, un fost înalt oficial din cadrul guvernării lui Muammar Gaddafi, a declarat că liderul libian a suferit un atac de cord şi că este ţintuit la pat în buncărul său din capitala Tripoli.

Reşedinţa colonelului Gaddafi, care a fost devastată de rebeli, dispune de buncăre săpate la mare adâncime şi de o reţea extinsă de tuneluri pe care preşedintele Libiei ar fi folosită pentru a fugi de insurgenţii care au pătruns în complex, relatează Sky News.

Potrivit foştilor oficiali ai regimului, reţeaua de tuneluri asigură legătura cu zone îndepărtate din Tripoli, iar structura acesteia este cunoscută doar de câteva persoane. Aceste tuneluri explică deplasările lui Gaddafi din cele şase luni de revolte sângeroase, apariţiile sale neaşteptate în public şi dispariţiile imediate după terminarea discursurilor.

"Sunt atât de multe găuri de şobolani în Tripoli şi în căutăm în acestea", a declarat colonelul Ahmed Bani, purtător de cuvânt al insurgenţilor. Rebelii cred că Gaddafi s-a deplasat prin aceste tuneluri pentru a se deplasa între buncărul unde stă ascuns şi spital, pentru a se trata după ce a suferit atacul de cord.

Buncărul din complexul rezidenţial Bab al-Aziziya a fost construit de inginerii vest-germani pentru a rezista în cazul unui atac armat masiv. Chirurgul estetician Liacyr Ribeiro care l-a operat pe Gaddafi în 1995 este unul dintre puţinii străini care a pus piciorul în buncăr a afirmat că acesta este dotat cu două săli de operaţie complet echipate, o sală de gimnastică şi o pişcină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite