VIDEO Furtuna Irene: Cel puţin 38 de morţi şi pagubele, între cinci şi şapte miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna Irene a provocat moartea a cel puţin 38 de persoane în 11 state şi numeroase inundaţii, care au afectat în special Vermont, un stat mic situat la graniţa cu Canada.

"Vom avea nevoie de timp pentru a ne reface dintr-o furtună de o asemenea amploare", a declarat preşedintele Barack Obama. "Resimţim încă efectele în numeroase zone ale ţării, în special în New England şi în Vermont, unde au avut loc inundaţii enorme", a declarat el.

Potrivit unor surse oficiale şi presei locale, cel puţin 38 de persoane au murit în 11 state, dintre care câte şase la New York, New Jersey şi North Carolina.

"Mii de persoane au în continuare nevoie de hrană şi de adăpost", a declarat Charley Shimanski, un oficial din cadrul Crucii Roşii, responsabil de situaţiile de urgenţă.

Pagubele provocate de furtună ar putea costa între cinci şi şapte miliarde de dolari, a declarat luni pentru AFP compania de gestionare a riscului Eqecat.

Secretarii americani pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, şi Agricultură, Tom Vilsack, vor merge marţi în zonele afectate de uragan pentru a evalua pagubele, a declarat luni administraţia americană.

Luni, Irene, care a scăzut considerabil în intensitate, traversa estul Canadei.

Furtuna a lăsat fără curent electric 300.000 de locuinţe canadiene.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite