De pe front a ajuns la Miss Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Katrina Hodge, 21 de ani, caporal în "Royal Anglican Regiment", combatantă pe frontul din Irak, are toate şansele de a câştiga concursul "Miss England 2008", fiind una dintre finalistele

Katrina Hodge, 21 de ani, caporal în "Royal Anglican Regiment", combatantă pe frontul din Irak, are toate şansele de a câştiga concursul "Miss England 2008", fiind una dintre finalistele apreciate de public.

Ea a primit deja distincţia de "Miss Tunbridge Wells". "Katrina îşi arată armele de distragere în masă", au scris tabloidele britanice, după ce Hodge a fost fotografiată în costum de baie, la una dintre probele de concurs.

Dar Katrina este iubită de conaţionali în primul rând datorită curajului ei.

După explozie, o ploaie de gloanţe

În 2005, a fost supranumită "Combat Barbie" şi a primit o medalie de merit, după ce a salvat viaţa unui coleg, reuşind să dezarmeze un terorist irakian.Totul s-a petrecut în timpul unei misiuni de patrulare, când jeepul în care se afla împreună cu trei colegi a atins o mină, răsturnându-se.

Printr-o minune, nimeni nu a fost rănit. Dar cei patru s-au trezit apoi sub o ploaie de gloanţe trasă de un irakian apărut pe neaşteptate. Fără să stea pe gânduri, Katrina s-a aruncat asupra acestuia, deturnând direcţia proiectilelor, care altfel i-ar fi ciuruit un coleg.

"Eram în stare de şoc, ca şi ceilalţi, dar aveam un singur gând: că trebuie să-l dezarmez pe cel ce ne atacase", a povestit ea după aceea.

Hodge susţine că ar vrea să îşi continue cariera militară. Din cei 12.000 de soldaţi britanici care iau parte la misiunile din Afganistan şi Irak, 2.000 sunt femei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite