Ne ajutăm fraţii de peste Prut. România a trimis un ajutor de 50.000 de euro Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui apel internaţional lansat de guvernul moldovean, Ministerul de Externe a decis alocarea sumei de 50.000 de euro din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare ca ajutor de urgenţă pentru Republica Moldova, care încearcă să atenueze eforturile secetei de anul acesta.

"Decizia, care survine ca urmare a apelului de sprijin internaţional lansat de Guvernul Republicii Moldova, a fost comunicată oficial printr-o scrisoare adresată de ministrul român al afacerilor externe omologului său de la Chişinău", se arată în comunicatul MAE. Banii vor ajunge la autorităţile din Chişinău în următoarea perioadă.

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a transmis mulţumiri pentru gestul de solidaritate manifestat de România, apreciat în mod deosebit în condiţiile în care şi autorităţile române se confruntă cu consecinţele unei veri atipice.

La începutul lunii octombrie, Ministerul Agriculturii a trimis fermierilor moldoveni afectaţi de secetă 110 tone de sămânţă de grâu.

Citeşte şi:

Tone de ajutoare medicale au ajuns în Moldova din SUA

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite