Franţa: şeful statului şi toţi miniştrii săi strâng cureaua din proprie iniţiativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul Consiliu de miniştri din mandatul lui François Hollande, a fost adoptată reducerea cu 30% a salariului preşedintelui şi al miniştrilor.

Aşa cum anunţase noul preşedinte francez, François Hollande, în timpul campaniei electorale, leafa sa şi a miniştrilor săi a fost redusă chiar de la prima reuniune de guvern. O treime din salariu a dispărut, relatează "Le Point".

Concret, salariul brut al unui ministru va fi de 9.940 de euro (faţă de 14.200 de euro cât era până acum), iar cel al unui secretar de stat va fi de 9.443 de euro (în loc de 13.490).

Reducerea de salariu pentru preşedinte şi premier necesită o modificare a legii, deci va trebui să existe un parlament ales. Or, alegerile legislative au loc în iunie. Modificarea va fi făcută în următoare rectificare de buget pentru 2012 şi va intra în vigoare pe 15 mai 2012, retroactiv. salariul celor mai înalţi oficiali francezi va fi astfel de 14.910 euro (în loc de 21.300 cât e în prezent), mai scrie "Le Point".

Purtătorul de cuvânt a guvernului, Najat Vallaud-Belkacem, a anunţat că şi indemnizaţiile pentru cabinetele ministeriale vor fi reduse cu 10%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite