Franţa: un nou criminal în serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva săptămâni după ce Mohamed Merah a oripilat întregul Hexagon ucigând şapte oameni, un alt bărbat ucide patru oameni.

Crimele par la indigou cu cele ale musulmanului fanatic ucis în urmă cu câteva zile de poliţia franceză. Trei dintre victimele noului criminal în serie au fost împuşcate în cap cu acelaşi tip de pistol. După ce a împuşcat ieri şi un al patrulea om, direct de pe motocicletă, criminalul a fugit. Cele patru crime au fost comise în decurs de şase luni, potrivit poliţiei franceze. Toate, în departamentul Essonne.

Un vecin al ultimei victime - Nadija Lahsene - a povestit că "au existat cel puţin patru împuşcături şi apoi nişte urlete îngrozitoare. Erau oameni adunaţi în jurul victimei care strigau "A ucis-o! A ucis-o!". Criminalul este un bărbat înalt, alb, iar după ce a comis crima, s-a suit pe motocicletă şi a plecat cu viteză maximă, a mai relatat bărbatul.

Noile incidente i-au făcut pe mulţi să le compare cu crimele comise la Toulouse şi Montauban de Mohamed Merah, simpatizant Al-Qaida.

Noul criminal a lovit însă în Grigny, o suburbie a Parisului. Femeia de 47 de ani a fost împuşcată chiar în faţa casei. Alte două crime au fost comise în Juvisy-sur-Orge, suburbie Parisului. Pe 27 noiembrie, Nathalie Davids, o laborantă de 35 de ani, a fost ucisă în parcarea imobilului în care locuia. Apoi, pe 22 februarie, vecinul femeii, Jean-Yves Bonnerue, a fost ucis în aceeaşi parcare, chiar în timp ce îşi scotea din portbagaj sacoşele cu cumpărături. În fine, pe 17 marte anul acesta, Marcel Brunetto, de 81 de ani, a fost împuşcat mortal în holul clădirii în care locuia, într-o altă suburbie - Ris-Orangis. În toate cele patru crime a fost folosit acelaşi tip de armă şi de fiecare dată criminalul a plecat în trombă pe o motocicletă Suzuki.
Întrebat dacă există dovezi că ar exista legături între aceste crime, ministrul de Interne francez Claude Gueant a declarat că există o îngrijorare în acest sens. Acelaşi ministru declara într-un interviu că grupările islamiste din Franţa ar putea încerca să răzbune moartea lui Merah. "Anumiţi musulmani radicali ar putea dori să-i calce pe urme şi să încerce să devină martiri. Trebuie să fim vigilenţi", a declarat Gueant pentru radio Europe1.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite