Ce promisiuni nerealiste face Putin pentru a reveni la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Putin vizitează o şcoală din oraşul siberian Kurgan. Candidatul la preşedinţie a promis mai mulţi bani pentru profesori şi medici.
Premierul Putin vizitează o şcoală din oraşul siberian Kurgan. Candidatul la preşedinţie a promis mai mulţi bani pentru profesori şi medici.

În cinci ani, Rusia va fi o ţară prosperă în care profesorii vor fi plătiţi ca medicii. În 18 ani, ţara îşi va rezolva problema locuinţelor iar în 38 de ani va cunoaşte un boom demographic salvator. Sunt doar câteva dintre promisiunile fanteziste făcute de Putin “indignaţilor ruşi”. 

Acesta este programul poilitic al favoritului în cursa prezidenţială din martie, expus într-un editorial publicat de cotidianul Komsomolskaya Pravda. Promisiuni precum dublarea salariilor profesorilor în cinci ani şi recompensarea acestora în funcţie de merit şi performanţă sunt însă privite cu scepticism de mulţi experţi, scrie cotidianul francez Le Figaro. Mai ales că toate prognozele îl contrazic.

Institutul rus de statistică Rosstat prevede un declin demografic de 16 milioane de locuitori până în 2031, populaţia totală a Rusiei ajungând la 127 de milioane de oameni. Putin în schimb vorbeşte despre un boom demografic de 154 de milioane de locuitori în 2050, datorat unei creşteri a alocaţiilor familiale, unei politici mai dure de luptă împotriva alcoolismului şi de promovare a sportului şi unei modificări a politicii de imigraţie. Mai mult, actualul premier refuză să crească vârsta de pensionare.

Experţii resping însă promisiunile lui Putin ca nerealiste. „În primul rând nu există nicio urmă referitoare la sursele de finanţare a acestor măsuri în bugetul pentru 2012-2014. Iar obiectivele demografice sunt de neatins, cu excepţia forţării emigraţiei populaţiei chineze”, spune Igor Yourgens, coautor al raportului “Rusia secolului al XXI-lea”.      

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite