Se întăreşte prezenţa culturală turcă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cultural Turc „Yunus Emre” va  inaugura două noi centre în România, la București și Constanța, care vor oferi cursuri de limba turcă şi vor  desfăşura activități culturale, științifice și artistice. La inaugurările care vor avea loc pe 14 Noiembrie 2011 va participa şi Ministrul Culturii și Turismului din Turcia, Ertugrul Gunay, anunţă un comunicat al Ambasadei turce la Bucureşti.

Noile centre culturale vor organiza activități pentru promovarea Turciei, a limbii, culturii, artei și istoriei turce. Astfel de centre turceşti funcţionează deja în Bosnia și Herțegovina, Albania, Egipt, Macedonia, Kazahstan, Marea Britanie și Kosovo şi urmează să fie înfiinţate şi în Germania, Franța, Siria și Rusia.

Centrele Culturale Yunus Emre se adresează persoanelor interesate de Turcia, de  limba, cultura, arta și istoria turcă şi organizează pe lângă cursuri de limbă turcă, expoziții de pictură şi fotografie, prezentări de filme, conferințe și seminarii, activități științifice și culturale menite să consolideze  relațiile dintre cele două țări.

Pe data de 14 noiembrie 2011, cu ocazia inaugurării Centrului Cultural Turc Yunus Emre din București  va fi deschisă expoziția de fotografie intitulata Pe Urmele lui  Evlyia Celebi, iar în aceeași zi, la Centrul Cultural Turc Yunus Emre din Constanța, va putea fi vizitată expoziția Un Buchet din Balcani.

Pe lângă evenimente cultural-artistice, Fundația Yunus Emre desfășoară şi activități de formare și perfecţionare a profesorilor şi a cercetătorilor implicaţi în activităţi de studiu şi cercetare ȋn domeniul culturii, artei şi limbii turce.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite