YoungDiplo pune pe hartă viitorul strategic al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de formare a noilor experţi români în relaţii internaţionale, dezvoltat de GRASP(Global Romanian Soceity of Young Professionals), reuneşte pe 4 februarie, în sediul Ambasadei României de  la Londra, personalităţi cheie din diplomaţie, energie şi securitate pentru a dezbate rolul României în contextul diplomatic actual.

Invitaţi de seamă din diplomaţie, mediul de afaceri şi comunitatea academică, vor dezbate  parteneriatele României cu actorii din spatiul  Euro- Atlantic şi oportunităţile de dezvoltare generate de raporturile cu economiile emergente din blocul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) pe cele trei direcţii de interes: energie, securitate şi diplomaţie. 

Vor participa Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga; Ambasadorul Austriei la Londra, Dr Emil Brix; Directorul Institutului Cultural Român, Dl Dorian Branea;  Ministrul Politic din cadrul Înaltei Comisii a Indiei, C. Rajasekhar; Preşedintele Fundaţiei Raţiu, Dl Nicolae Raţiu; Dl Dan Berendel, Director General al Master Chem Oil; Cpt. Seth Johnston, Universitatea Oxford;  Dr Simona Manea, Universitatea Birmingham; Dna Holly Pattenden, Statoil, Dl Hugh Ward Saab AB şi Dl Tim Lamb, Trayport.

Conferinţa se va încheia cu o sesiune foto Dear Romania prin care cei aproximativ 100 de participanţi vor putea să transmită gânduri constructive pentru şi despre Romania.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Ambasadei României la Londra, Institutului Cultural Român de la Londra, Fundaţiei Raţiu şi a partenerilor media: Foreign Policy România, Radio France International (RFI), Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Adevărul, ŞtiriONG, România Pozitivă, Lume Bună.

Programul

Programul YoungDiplo îşi propune să contribuie la formarea viitoarei generaţii de experţi români în relaţii internaţionale, prin facilitarea dialogului cu actualii specialişti în acest domeniu, prin cursuri de specializare, prin organizarea unor stagii de practică relevante şi prin promovarea cercetării acestor tineri în publicaţiile de specialitate din România. Conferinţa din Londra este urmată de o conferinţă similară în Bucureşti pe 31 martie, aceste evenimente având ca scop strângerea de informaţii pentru o şcoală de vară de trei săptămâni, cu instructori de la universităţi de top (Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford, London School of Economics).

Despre GRASP

Înfiinţată în 2008 ca GRSPSociety din iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în Budapesta, GRASP este o reţea deschisă formată din studenţi, tineri profesionişti şi organizaţii partenere care împărtăşesc misiunea de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice,  transfer de cunoştinte şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice şi sustinerea antreprenoriatului.

Cosmina Grigore are peste 5 ani experiență în comunicare, iar din noiembrie 2011 s-a alăturat echipei YoungDiplo, un program GRASP.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite