SUA ameninţă că vor opri comerţul de arme cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca reacţie la susţinerea continuă pe care Kremlinul o acordă regimului Assad, Camera Reprezentanţilor s-a pronunţat pentru îngheţarea tranzacţiilor militare ruso-americane.

Citiţi şi: De ce îl susţin ruşii pe Assad

Cu 407 voturi pentru şi doar 5 împotrivă, Camera Inferioară a Parlamentului american, a votat un proiect de lege care interzice Ministerului Apărării să mai facă afaceri cu Rosoboronexport, care a continuat să înarmeze regimul de la Damasc cu obuze, grenade, arme de precizie şi elicoptere de luptă, scrie revista germană Spiegel.  

În ciuda escaladării confruntărilor violente din Siria, Rusia şi China au blocat ieri din nou o rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU, care trebuia să mărească presiunile asupra regimului Assad.

În plus, mandatul misiunii de monitorizare a ONU, formată din 300 de observatori neînarmaţi, expiră astăzi, prelungirea sa fiind puţin probabilă. Deocamdată există din nou două proiecte de rezoluţie: una a Pakistanului, susţinut de Rusia care propune o prelungire cu 45 de zile, fără nicio modificare a mandatului observatorilor şi una a Occidentului, care prevede întărirea componentei civile pentru a avansa negocierile.   

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite