“Reeducarea” fugarilor nord-coreeni pentru capitalismul din Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Sud construieşte un nou centru de primire pentru numărul tot mai mare de refugiaţi din Nordul comunist, care au nevoie să se acomodeze cu procedurile sociale din lumea liberă.

Majoritatea fugarilor nord-coreeni – migranţi economici şi refugiaţi politici – sunt găzduiţi în primele trei luni de la sosirea în Coreea de Sud în centrul Hanawon din Seoul. Acolo urmează un curs de integrare şi instruire, care conţine ghiduri de carieră, informaţii despre mersul societăţii din Sud şi abilităţile de bază necesare în viaţa cotidiană, cum ar fi cumpărarea unui bilet de metrou, deschiderea unui cont în bancă şi folosirea cardurilor de credit, relatează NKToday online. După spusele guvernului, cursul îi ajută pe coreenii nordici să aibă acces la slujbe.

Cu peste 3.000 de refugiaţi anual, actualul centru de primire este supra-populat, a informat Ministerul Unificării. Noul centru va permite nu doar sporirea numărului de oaspeţi, dar şi extinderea perioadei pe care nou veniţii trebuie s-o petreacă în centru, de la două la trei luni.

În ciuda tuturor acestor eforturi,  mai puţin de jumătate din refugiaţii din nord îşi găsesc de lucru în sud. Mulţi sfârşesc, cel mult, prin a avea slujbe prost-plătite. Nordicii se confruntă cu discrimarea, deoarece educaţia ideologică din Nord este de neînţeles şi irelevantă pentru Sud. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite