Moartea domnului Angelopoulos, tot din cauza "îmbolnăvirii" Urgenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul regizor grec Theo Angelopoulos a murit după ce a fost lovit de un motociclist în timpul filmărilor pentru, iată, ultimul său lungmetraj. Presa greacă scrie că poate ar fi putut fi salvat dacă nu ar fi şi sistemul de ambulanţe în criză.

Ultimul film al lui Angelopoulos, „L’autre mer”, avea ca temă chiar criza şi falimentul cu care se confruntă ţara sa. Multe ziare greceşti pun pe seama acesteia şi tragicul accident. „A fost deschisă o anchetă pentru a determina de ce ambulanţa a sosit cu mare întârziere la locul accidentului”, scrie cotidianul de centru stânga Ta Nea, preluat de Courrier International.  Jurnaliştii greci amintesc că prima ambulanţă a intrat în pană iar a doua a avut nevoie de 45 de minute pentru a ajunge.  Şi cotidianul To Ethnos vorbeşte despre „lentoarea extremă cu care ambulanţele s-au deplasat la faţa locului – lentoare tipică filmelor lui Angelopoulos”.

Atacate de întreaga mass-media grecească, serviciile de urgenţă dau vina însă pe lipsa de personal şi de echipamente. Ioannis Houssos, unul dintre reprezentanţii sindicali ai serviciului de ambulanţe, susţine că totul se datorează reducerilor bugetare, mai ales în domeniul sănătăţii. „Cu asemenea tăieri, impuse prin planul de austeritate, orice sistem social este periclitat”, explică el, citat de ziarul Ta Nea. 

Citiţi şi: Efectele colaterale ale crizei Greciei: Îmbolnăvirea populaţie

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite