UE şi Rusia rămân parteneri strategici, în ciuda tensiunilor existente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinteză FP România. După căderea Cortinei de Fier, în cadrul noilor relaţii bilaterale conturate în plan economic şi politic, interesele comune care apropie Uniunea Europeană de Federaţia Rusă coexistă cu divergenţele dintre cele două părţi. Modul în care vor evolua relaţiile bilaterale definite de ambele părţi ca strategice depinde de concesiile pe care acestea sunt dispuse să şi le acorde reciproc.

Deocamdată, cel de-al 23-lea summit bilateral, care a avut loc în Habarovsk, în 21-22 mai 2009, şi a fost descris de experţii internaţionali drept unul calm, încheiat fără o Declaraţie comună sau rezultate deosebite, evidenţiază că poziţiile divergente rămân deschise. (...)

DESCARCĂ AICI SINTEZA!

Relaţiile dintre UE şi Federaţia Rusă sunt complexe, iar interesele comune coexistă cu divergenţele, totuşi, după cum declara şi Medvedev în cadrul conferinţei de presă televizate pe marginea summitului: „nu există nicio îndoială cu privire la caracterul strategic al relaţiilor dintre Rusia şi UE”. Modul în care vor evolua relaţiile bilaterale depinde de concesiile pe care sunt dispuse să şi le acorde reciproc Federaţia Rusă şi UE.

Iulia Monica OEHLER-ŞINCAI este doctor în economie şi lucrează la Institutul de Economie Mondială din cadrul Academiei Române.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite