Top 100 gânditori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua ediţie a Foreign Policy România, care a apărut luni, 11 ianuarie, publică lista celor 100 de minţi care ghidează efectiv mersul lumii.

Clasament

Nu doar preşedintele Barack Obama, Dick Cheney sau familia Clinton, Bill Gates, Papa Benedict sau Mario Vargas Llosa, ci şi iluştri lideri indieni, chinezi sau ai lumii arabe.

Muhammad Yunus

Economist din Bangladesh şi fondator al Grameen Bank, prima bancă din lume care acordă microcredite celor săraci, Yunus a dovedit că aceştia pot aduce profit. După cum a descoperit el, cei săraci îşi plătesc datoriile către bancă cel puţin la fel de constant ca şi oamenii mai înstăriţi. Anul acesta, laureatul Nobel pentru Economie din 2006 a fost unul dintre cei mai înflăcăraţi militanţi pentru reforma financiară.

Adam Michnik

Redactor-şef la ziarul polonez "Gazeta Wyborcza", Michnik ţine aprinsă flacăra rezistenţei antiruseşti în Europa de Est. Din disident, el a devenit democrat declarat şi a ajutat la conturarea vieţii intelectuale şi politice poloneze în timpul turbulentei tranziţii de la un loc vulnerabil al Războiului Rece la un stindard al Noii Europe. Fostul activist din Solidaritatea rămâne o voce puternică ce avertizează în privinţa hegemonului rus de la est.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite