Un cartier din Londra îşi lansează propria monedă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cartier din Londra îşi lansează propria monedă
Un cartier din Londra îşi lansează propria monedă

Semnal FP. Pentru a încuraja micile afaceri de proximitate în vreme de criză, la Brixton s-a introdus o monedă locală, care are aceeaşi valoare ca şi lira sterlină.

Locuitorii cartierului londonez îşi vor puta plăti cumpărăturile cu bancnote fără efigia reginei în magazinele care afişează în vitrină simbolul lirei Brixton, scrie Le Figaro .

Personalităţile care vor fi imprimate pe bancnote au fost alese de localnici de pe o listă pe care figurau locuitori celebri ai Brixtonului precum cântăreţul David Bowie, grupul de rock The Clash, un militant pentru drepturile persoanelor de culoare şi un poet jamaican.

Brixtonul este cunoscut pentru numeroasa comunitate jamaicană care locuieşte acolo. De-a lungul timpului problema criminalităţii s-a acutizat. Pe de altă parte în 1981 cartierul a fost zguduit de violenţe rasiale, în care sute de oameni au fost grav răniţ.i

Succes incert 

Deşi mulţi locuitori ai cartierului nu ştiu încă nimic despre noua monedă, iniţiatorul Tim Nichols „susţine că există deja 70 de agenţi comerciali, magazine, pub-uri, cluburi de noapte şi cafenele, care participă”. Scopul monedei nu este să înlocuiască lira sterlină, ci să fie complementară.

Unii patroni de mici afaceri de cartier sunt sceptici în legătură cu viabilitatea noii monezi. „Acest plan poate combate concurenţa supermarketurilor- gigant, dar nu văd cum ar putea să-mi aducă noi clienţi”, spune Anabella Cordoso, proprietară a unei băcănii.  

Pentru detalii şi subiecte adiacente, consultaţi şi:

Time: Alternative Currencies Grow in Popularity

Alternative forms of money have a long history and appear to be growing in popularity. It's not merely barter or primitive means of exchange like seashells or beads. Beneath the financial radar, in hip U.S. towns or South African townships, in shops, markets and even banks, people throughout the world are exchanging goods and services via thousands of currency types that look nothing like official tender.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite