Top 100 gânditori globali: Locomotivele filantropiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plasaţi de revista „Foreign Policy“ în vârful noului „top al gânditorilor globali”, Bill Gates (foto), cu o avere de 54 de miliarde de dolari, şi Warren Buffet,47 de miliarde de dolari, au călătorit anul trecut din America în China şi India cu misiunea de a crea un club global de „Mari Donatori”.

Ei vor să transforme filantropia dintr-un amuzament al celor bogaţi într-o vocaţie a celor cu avere.

Din 2006, când Buffet a promis să doneze pentru opere de caritate 99% din bunurile sale - mare parte către fundaţia Bill & Melinda Gates, care cheltuie peste două miliarde de dolari pe an pe programe pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice şi dezvoltare -, cei doi au ieşit în evidenţă ca o surprinzătoare şi formidabilă pereche de evanghelişti bogaţi.

În condiţiile în care lumea şi-a pierdut încrederea în capacitatea statelor şi instituţiilor gen Naţiunile Unite de a rezolva problemele globale, Gates oferă o viziune alternativă atrăgătoare: aceea că preocuparea neobosită a comunităţii de afaceri pentru inovaţie poate ajuta la uşurarea problemelor noastre cele mai mari, de la malarie la lipsa hranei şi la analfabetism.

Extras din Top FP 100 Gânditori Globali, publicat în ediţia nr.20 a revistei FP România (ianuarie/ februarie), apărută pe 17 ianuarie.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite