Inedit incident antisemit în Germania - agenda FP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O trupă ambulantă de dansuri evreieşti a fost atacat cu pietre de tineri musulmani în timp ce-şi pregătea spectacolul pe o stradă din Hanover. Grupurile evreieşti se tem de un reviriment al antisemitismului în Occident, nu doar din cauza mişcărilor de extremă-dreaptă, dar şi a comunităţilor de imigranţi musulmani.

Aiud: Lăcaş de cult incendiat în toiul nopţii. Zvastici desenate pe pereţi

După primele investigaţii, poliţia locală a identificat doi suspecţi în vârstă de doar 14, respectiv 19 ani, dar a arestat încă patru tineri. Toţi vor fi judecaţi pentru vătămare corporală şi pentru incitare la ură, deoarece au strigat „Afară cu evreii!”

„Acest incident este oribil. Tinerii au început să arunce cu pietre în momentul în care trupa noastră a fost anunţată, chiar înainte să înceapă să danseze”, spune Alla Volodarska, reprezentantă a comunităţii evreieşti din Hanover, citată de BBC.

Şi ministra pentru integrare Aygül Özkan (CDU) s-a declarat consternată de acest incident, care în opinia ei încalcă exigenţa de toleranţă, indiferent de religie, origine şi opinii politice.

„Aceşti tineri nu aveau o motivaţie proprie pentru a ataca, chiar dacă provin dintr-un cartier foarte sărac. Au fost folosiţi de alţii“, susţine la rândul său Rakip Dumlu, directorul reţelei de şcoli private VIB din Hanover, ai căror elevi provin în proporţie de 80% din familii de imigranţi, citat de „Die Welt”

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite