Încălzirea climatică creşte migraţia mexicană spre SUA - Agenda FP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la 6,7 de milioane de fermieri mexicani, ale căror recolte sunt puternic afectate de temperaturile ridicate, ar putea migra în SUA până în 2080, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Princeton.

Pentru fiecare reducere cu 10% a producţiei agricole din cauza inundaţiilor, secetelor şi furtunilor puternice, 2% dintre mexicani îşi vor părăsi ţara, estimează cercetătorii, citaţi de BBC.

Potrivit studiului bazat pe date rezultate din recensămintele din perioada 1995-2005 cât şi pe date despre climă şi producţie agricolă, schimbarea climatică va produce migraţie masivă, dincolo de graniţele naţionale.

Luând în calcul diferite scenarii de încălzire, cercetătorii estimează că între 2% şi 10% din populaţia actuală cu vârste între 15 şi 65 de ani (între 1,4 milioane şi 6,7 milioane de mexicani adulţi) vor căuta să emigreze în SUA până în 2080.

Experţii consideră că relaţia dintre schimbarea climatică şi migraţie este relevantă şi pentru alte regiuni din lume, din Africa până în Australia.

În prezent 6,7 milioane de imigranţi ilegali mexicani trăiesc pe teritoriul SUA iar numărul lor ar putea creşte vertiginos ca urmare a temperaturilor ridicate care distrug agricultura mexicană.    

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite