Extrema dreaptă japoneză ia lecţii de la cea europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele de extremă dreapta se întâlnesc la Tokio pentru a discuta viitorul acestora pe scena politica. Sentimentele clasice de intoleranță și xenofobie vizează, în unele cazuri, niște inamici concreți: românii.

Partidele de extremă dreaptă din Europa au înflorit în perioada crizei. Succesul la urne de care unele dintre ele au beneficiat, ca partidul naționalist radical maghiar Jobbik, va fi supus unei analize în cadrul unei conferințe din Japonia, intitulată “Viitorul mișcărilor naționale”, pentru a putea fi exploatat în favoarea tuturor partidelor ce iau parte la întrunire.
Organizat de Issukai, o organizație naționalistă niponă, care vede în guvernul legitim al Japoniei doar un avatar al intereselor americane, conferința are scopul de a “oferi lecții, din experiența acumulată de partidele europene, pe care naționalismul japonez le poate folosi pentru a câștiga aderenți”. Un alt scop declarat al întrunirii este acela de a stabili contacte și, acolo unde există deja, de strângere a relațiilor. Issukai militează pentru întoarcerea împăratului în vechea capitală a imperiului, Kyoto, şi neagă Masacrul de la Nanjing din 1937, unde au fost uciși câteva sute de mii de chinezi.
La Conferința de la Tokio, din 11-18 august, vor participa Partidul Național Britanic (Regatul Unit), Frontul Național Francez (Franța), Jobbik (Ungaria), Vlaams Belang (Belgia), Fiamma Tricolore (Italia), Ataka (Bulgaria), Partido Nacional Renovador (Portugalia) și Svoboda (Ucraina).

Ținta extremei britanice: imigranții români
Partidele care vor lua parte la conferință împărtășesc aceleași precepte ideologice, printre care naționalismul exacerbat și un puternic sentiment xenofob. Liderul Frontului Național, Jean Marie Le Pen, a subliniat în multiple ocazii că apreciează politica restrictivă a Japoniei asupra imigrației iar unul din liderii Partidului Național Britanic, Adam Walker, i-a numit “animale sălbatice” și “gunoaie” pe imigranții din Marea Britanie.
Într-un articol publicat pe 14 iulie pe siteul BNP, intitulat “În timp ce UE anunță că dorește mai multă forță de muncă din lumea a treia, românii inundă Marea Britanie”, se discută despre felul în care românii, cetățeni comunitar cu drept legitim de muncă în Uniunea Europeană, aplică pentru job-uri în Marea Britanie, în timp ce șomajul local se ridică la cifra de 8.2 milioane.  De asemenea, site-ul partidului englez de extremă dreapta contabilizează românii aflați la muncă în spațiul comunitar, vehiculând cifra de trei milioane.

În lume

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite