Flota rusescă de la Marea Neagră nu va ajunge în Abhazia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre soarta flotei ruseşti de la Marea Neagră, un atac cu bombă în nordul Pakistanului sau omorârea unui profesor în Germania. Printre alte subiecte, Libia şi Elveţia sunt pe cale de a rezolva disputa vizelor, iar SUA trebuie să cheltuiască să micşoreze rezervele de arme nucleare.

Flota rusescă de la Marea Neagră nu va ajunge în Abhazia. Rusia şi Abhazia nu au discutat mutarea flotei de război ruseşti de la Marea Neagră. Un lider abhazian a declarat că nu au avut loc discuţii privind mutarea din Crimeea în fosta republică Georgia, scrie RIA Novosti. Fostul preşedinte ucrainean Viktor Yuşcenko a anunţat în vara anului 2008 că Ucraina nu va extinde concesiunea bazei din Sevastopol mai departe de 2017 şi a cerut să se efectueze pregătiri pentru retragerea flotei ruseşti. Potrivit speculaţiilor media din ultima perioadă, flota ar putea fi mutată în Abhazia.

20 de morţi în nordul Pakistanului. Un atac cu bombă şi o lovitură cu rachete americane au ucis 20 de persoane în nordul Pakistanului. Islamabadul îşi exprimase ulterior îngrijorarea asupra instabilităţii provocate de ofensiva americană masivă în Afganistan, scrie AFP. Bomba a explodat într-o piaţă controlată de militanţi islamici, care face parte dintr-o rută de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan şi a fost catalogată ca fiind cartier general al organizaţiei Al Qaida de către Washington.

Germania: profesor omorât în urma unui atac. Un agresor a omorât un profesor la o şcoală din vestul Germaniei, în oraşul Ludwigshafen, potrivit unor surse din poliţie, citate de BBC. Poliţia a evacuat şcoala şi a arestat un suspect în vârstă de 23 de ani. Încă nu este clar ce tip de armă a fost folosit. Există informaţii potrivit cărora agresorul a folosit un cuţit, însă unii martori susţin că au auzit focuri de armă. Perimetrul a fost investigat de poliţişti.

Libia şi Elveţia sunt pe cale de a rezolva disputa vizelor. Libia şi Elveţia sunt pregătite să pună capăt disputei în urma căreia europenilor le era interzisă intrarea în Libia. Încă vor mai rămâne în vigoare unele condiţii în această chestiune, potrivit ministrului de Externe italian, Franco Frattini, citat de Reuters. Comisia Europeană a condamnat decizia Libiei de a nu mai elibera vize europenilor care provin din zona Schengen. Comisia a anunţat că "regretă decizia unilaterală şi disproporţionată" a Libiei şi că naţiunile afectate vor lua în considerare "o reacţie potrivită".

Biden: SUA trebuie să cheltuiască să micşoreze rezervele de arme nucleare. Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a cerut joi Senatului american să ratifice Tratatul de interzicere totală a testelor nucleare (CTBT), în scopul de a întări consensul internaţional împotriva proliferării armelor nucleare. Joe Biden, care a susţinut un discurs la Universitatea pentru apărare naţională, a încercat să-i convingă pe senatorii care au respins tratatul în 1998 insistând asupra faptului că există un consens în cadrul guvernului că arsenalul nuclear american nu mai are nevoie de teste pentru a fi menţinut, notează The Washington Post.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite