Fidel Castro vrea ca preşedinte al SUA…un robot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider cubanez Fidel Castro spune că cel mai bun preşedinte pentru Statele Unite ar fi un robot. Castro, acum în vârstă de 85 de ani, este convins că 90% dintre alegătorii americani, în special cei de culoare, hispanicii şi clasa de mijloc sărăcită ar vota pentru o maşinărie.

În plus, nici Obama şi nici un eventual preşedinte republican nu ar fi capabili "să evite un război care ar însemna sfârşitul speciei umane", ci doar un robot, scrie Fidel Castro în reflecţiile publicate de presa de la Havana.
"Nu este evident că cel mai rău lucru este lipsa unui robot la Casa Albă capabil să guverneze Statele Unite şi să împiedice un război care ar pune capăt speciei umane?", se întreabă Fidel Castro.

Sub titlul "Cel mai bun preşedinte al Statelor Unite", Fidel Castro mai avertizează că "suntem ameninţaţi de numeroase pericole, dar două dintre ele - războiul nuclear şi schimbările climatice - sunt decisive şi nu pot fi soluţionate". O altă ameninţare este exploatarea periculoaselor gaze de şist şi faptul că omenirea a consumat în 200 de ani resursele formate în patru miliarde de ani.
Fidel nu mai crede în Obama. Despre acesta spune că, din cauza eforturilor pentru realegere, s-a îndepărtat de visul lui Martin Luther King la mai mulţi ani lumină decât se află Pământul de orice altă planetă locuibilă. Şi mai rău, oricare dintre candidaţii republicani, dacă ar învinge, ar purta pe umeri mai multe arme nucleare decât idei despre pace în cap.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite