O fetiţă româncă a furat bijuterii în valoare de 50.000 de euro în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă româncă în vârstă de zece ani a fost reţinută sâmbătă de jandarmi în Beaucouzé, în vestul Franţei, după furtul unor bijuterii cu o valoare de aproximativ 50.000 de euro, relatează Le Courrier de l'Ouest, în ediţia electronică de joi.

Ulterior, fetiţa a fugit din căminul în care a fost plasată.

Ancheta desfăşurată de poliţie şi jandarmerie a arătat că ea ar fi implicată în alte opt furturi similare, comise în Avrillé cu două zile înainte.

Comandantul poliţiei franceze a afirmat miercuri că străinii sunt implicaţi în "20 la sută din infracţiunile comise în Franţa", în timp ce Guvernul tocmai a atribuit creşterea numărului de furturi "raidurilor" infractorilor veniţi din Europa de Est.

În cadrul unei prezentări, marţi, a bilanţului delincvenţei în Franţa, ministrul de Interne Claude Guéant a subliniat "creşterea numărului de furturi din locuinţe cu 16 la sută", o tendinţă remarcată în ultimii doi ani. Această creştere a fost generată de "raidurile desfăşurate de persoanele originare din Europa Centrală şi de Est", a declarat el.

Recent, Guéant, foarte criticat de opoziţie, care îl acuză că intră pe terenul extremei drepte, a afirmat că rata delincvenţei în rândul populaţiei străine din Franţa este "de două ori mai mare" decât cel al delincvenţei generale.

În octombrie, el a criticat "infracţiunile comise de români", în special copii. Anterior, el a lansat o vastă ofensivă împotriva "delincvenţei româneşti" la Paris, afirmând că 10 la sută dintre persoanele care ajung în tribunalele pariziene sunt de naţionalitate română şi că jumătate dintre românii arestaţi sunt minori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite