La festivalul buciumelor din Elveţia se alege cel mai bun interpret solo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, localitatea Nendaz din Elveţia este gazda Festivalului Internaţional al buciumului alpin. Anul acesta tradiţionala manifestare a avut loc la 22 iulie. Au participat, cu acest

În fiecare an, localitatea Nendaz din Elveţia este gazda Festivalului Internaţional al buciumului alpin. Anul acesta tradiţionala manifestare a avut loc la 22 iulie. Au participat, cu acest prilej, mai mult de 100 de suflători de diferite naţionalităţi.

Buciumul este un instrument muzical vechi de secole, dar destul de puţin răspândit.

Se crede că acest instrument ar fi apărut în veacul al XIV-lea. În afară de Elveţia, buciumul mai este întâlnit în România şi Polonia.

Concursul muzical care se desfăşoară în fiecare an în Alpii elveţieni include categorii cum ar fi "cel mai bun interpret solo", sau "cel mai bun grup", dar se oferă şi un premiu pentru "cel mai bun grup în cursul anului care a trecut".

Lemnul de brad "Picea Abies" se foloseşte pentru construirea buciumului alpin. Specia "Picea Abies" este o excelentă făuritoare şi transmiţătoare de unde sonore. Pentru a avea calităţile dorite, bradul din care urmează să fie confecţionat instrumetul muzical este ales cu mare grijă. Buciumul Alpilor a fost utilizat iniţial pentru comunicarea de la distanţă în munţi.

Cu ajutorul său, un sat era prevenit de un pericol sau locuitorii unei aşezări erau chemaţi la biserică. Sunetul buciumului parcurgea lungi distanţe, ecoul său răsunând în toate văile.

Astăzi buciumul alpin este considerat un instrument muzical tradiţional. Măsoară 340 de centimetri şi poate fi desfăcut în două sau trei părţi pentru a înlesni transportul său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite