O femeie l-a descoperit pe cel mai bun luptător european de sumo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumo este o lume a bărbaţilor, femeilor nefiindu-le permis nici măcar să atingă ringul. Însă celebrul Kotooshu a fost adus în "dohyo" (ring) de o femeie! Pe numele adevărat Kaloyan

Sumo este o lume a bărbaţilor, femeilor nefiindu-le permis nici măcar să atingă ringul. Însă celebrul Kotooshu a fost adus în "dohyo" (ring) de o femeie!

Pe numele adevărat Kaloyan Mahlyanov, Kotooshu a fost catalogat de către influentul cotidian nipon "Yomiuri Shimbun" - cu tiraj de mai multe milioane de exemplare - cel mai bun produs bulgar de export din toate timpurile, după iaurt. Puţină lume ştie că acesta a fost descoperit de Liliana Kaneva, preşedinta Federaţiei bulgare de sumo.

Într-un interviu recent, ea a povestit cum a pândit, "ca o vulpe şireată", tineri din cluburile de luptători pentru a descoperi o "vedetă de sumo". Cu greu i-a convins pe părinţii lui Mahlyanov ca fiul lor să renunţe la universitate. Kaneva i-a promis "lux şi iahturi şi chiar… luna de pe cer" lui Kaloyan.
Cu toate acestea, ucenicul-sumotori voia, la început, să se întoarcă în satul natal Djoulunitsa, din centrul Bulgariei.

În vârstă de 25 de ani, Kotooshu a debutat ca luptător de sumo profesionist în noiembrie 2002.
Graţie înălţimii sale res-pectabile de 204 centimetri, la "numai" 145 de kilograme, el a atins repede al doilea rang de ozeki în 2005, bucurându-se de cea mai fulminantă ascensiune din 1958, anul în care s-a instituit regulamentul turneelor moderne.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite