O femeie va conduce armata japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă ziaristă, Yuriko Koike este omul de încredere al premierului Shinzo Abe Pentru prima oară în istoria niponă, o femeie va fi desemnată ministru al apărării. Fostă ziaristă, în

Fostă ziaristă, Yuriko Koike este omul de încredere al premierului Shinzo Abe

Pentru prima oară în istoria niponă, o femeie va fi desemnată ministru al apărării. Fostă ziaristă, în vârstă de 54 de ani, Yuriko Koike îi va succeda lui Fumio Kyuma. Acesta a demisionat în urma scandalului provocat de afirmaţiile sale prin care a justificat bombardamentele americane din 1945, de la Hiroshima şi Nagasaki. Yuriko Koike a fost ministru al mediului în Cabinetul fostului premier Junichiro Koizumi (2001-2006). Până acum, ea a îndeplinit funcţia de consilier pentru securitate naţională al premierului Shinzo Abe.

În luna septembrie, anul trecut, Abe i-a încredinţat o misiune foarte importantă: crearea Consiliului securităţii naţionale însărcinat cu gestionarea crizelor şi apărarea teritoriului. Yuriko Koike urmează să depună astăzi jurământul în calitate de ministru al apărării. Ea va trebui să facă uitată gafa predecesorului său, să contribuie la refacerea credibilităţii Cabinetului Abe, aflat într-o drastică pierdere de popularitate şi, nu în ultimul rând, să se impună în faţa militarilor japonezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite