Studiu: 48 de femei sunt violate în fiecare oră în Congo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.162 de femei sunt violate zilnic în Republica Democrată Congo, potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate "American Journal of Public Health".

Asta înseamnă că aproape în fiecare minut, o femei este violată în Congo. În total, asta înseamnă 420.480 de violuri pe an.

Chiar şi în cel mai sigur loc din Congo, o femeie tot are de 58 de ori mai multe şanse să fie violată decât în Statele Unite, de exemplu.

Michelle Hindin, un profesor specializat pe violenţă de gen, a spus că rata violurilor ar putea să fie chiar mai mare, pentru că sondajul s-a făcut în baza unor chestionare completate la faţa locului, faţă în faţă, şi unor femei le este frică să vorbească cu străinii de teama unor consecinţe şi mai grave.

Expert ONU: E un studiu limitat!

Rezultatele studiului au fost contestate însă de Beatrix Attinger Colijn, şeful misiunii ONU în Congo, care a spus că grupul chestionat este prea mic şi că cercetarea nu reflectă factorii locali şi culturali care influenţează rata mare a violurilor. "Pare un studiu limitat. Noi vrem să mergem dincolo de numere, să facem o analiză a motivelor care duc la viol. Cifrele de acum cinci ani nu mai sunt relevante acum. Plus că nu avem nevoie de cifre să ştim că violurile sunt o problemă. Sunt multe alte tipuri de violenţă care trebuie stopate", a spus oficialul Naţiunilor Unite.

Congo, o naţiune cu 70 de milioane de oameni, este devastată de cei peste 15 ani de războaie civile prin care trece.

Concluziile studiului au fost prezentate de trei cercetători: Amber Peterman de la Institutul de Cercetare în Politici Alimentare Internaţionale, Tia Palermo de la Universitatea Stony Brook şi Carynn Bredenkamp de la Banca Mondială.

Cercetarea a avut loc în 2007 în Congo, pe un eşantion de 3.436 de femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, la nivel naţional.

Aproximativ 22% dintre ele au spus că au fost violate de partenerii lor.

Studiul a fost finanţat de guvernul Statelor Unite ale Americii.

Mai citiţi şi o opinie din Foreign Policy: How can we explain the rape epidemic in Congo?

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite