Una din cele două teroriste de la Moscova a fost identificată - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre identificarea uneia dintre cele două "văduvi negre" din Moscova, inundaţiile din statul american Rhode Island şi militarii homosexuali care pot fi daţi afară din armată. Printre alte subiecte, Papa vede în scandalul sexual un tes, iar Israel a lansat 13 atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza.

Una din cele două teroriste de la Moscova a fost identificată

Una din cele două sinucigaşe care au declanşat bombele în metroul din Moscova, a fost identificată, informează RIA Novosti. "În acest moment a fost identificată doar identitatea femeii care s-a aruncat în aer la staţia Park Kulturi. Este originară din Daghestan (o regiune săracă din Caucazul de Nord)", a declarat sursa din cadrul serviciilor de securitate, adăugând că, în interesul anchetei, numele ei nu poate fi dezvaluit. Miercuri, alte două explozii au avut loc în oraşul Kizlyar, în apropierea graniţei dintre Daghestan şi Cecenia, în urma cărora12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 29 au fost rănite.

Inundaţii fără precedent în Rhode Island

Mii de  locuitori ai statului american Rhode Island au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza râurilor umflate, după ce ploile torenţiale din ultimele zile au provocat inundaţii fără precedent. Preşedintele american Barack Obama a decretat starea de urgenţă în Rhode Island, undei au peste 20.000 de locuinţe au rămas fără curent electric. Mai multe comunităţi au rămas izolate, iar maşinile au fost înghiţite de apele ce au atins cote istorice , informează Sky News.

Militarii care admit că sunt homosexuali încă pot fi daţi afară din armata SUA

După ce la începutul săptămânii a declarat că militarii care admit că sunt homosexuali în cadrul unor discuţii private cu el nu vor fi daţi afară din rândul forţelor armate, acum, secretarul american al armatei, John McHugh, revine asupra declaraţiei sale şi spune că s-a exprimat greşit. "Până când legea "nu întreba, nu spune" nu este anulată de Congres, ea rămâne în vigoare", a declarat McHugh, citat de FoxNews. La cererea preşedintelui Obama, oficialii departamentului de Apărare vor să se consulte cu trupele homosexuale în ceea ce priveşte impunerea de a păstra tăcerea asupra orientării sexuale. Pentru acest lucru însă, soldaţii ar trebui să încalce legea.

Papa vede în scandalul sexual un test

Papa Benedict XVI consideră că scandalul privind abuzul sexual al unor preoţi este "un test pentru el şi pentru biserică," susţine purtătorul său de cuvânt, citat de AP. Episcopii elveţieni au spus că Săptămâna Mare este o perioadă de pocăinţă, când credinciosul trebuie să îşi admită vina, să analizeze ce a făcut rău, să găsească moduri de a deveni mai bun şi să ceară iertare. Întrebat cum răspunde Benedict la scandalul din jurul Vaticanului, purtătorul de cuvânt Federico Lombardi a răspuns: "Papa este o persoană de credinţă. El consideră aceasta ca un test pentru el şi pentru biserică."

Israel a lansat 13 atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza

Avioane israeliene au lansat 13 atacuri asupra Fâşiei Gaza, au declarat surse palestiniene pentru BBC. Militarii israelieni au declarat că atacurile, considerate a fi cele mai grave din ultimul an, vizau patru fabrici de arme. "Israelul nu va tolera activitatea teroristă în interiorul Gaza, activitate ce ameninţă cetăţenii israelieni2, se arată într-un comunicat al armatei israeliene. Martorii şi oficialii Hamas au spus însă că atacurile au fost îndreptate asupra atelierelor de metal, fermelor şi asupra unei fabrici de lapte. Directorul ambulanţei din cadrul Ministerului de Sănătate palestinian a spus că trei copii, printre care un bebelul, au fost uşor răniţi de bucăţile de moloz împrăştiate.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite