Facebook a creat 232.000 de locuri de muncă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al companiei Deloitte relevă că cifra de afaceri a reţelei sociale în Europa este de 32 de miliarde de euro şi că activitatea Facebook în Europa a dus la crearea a 232.000 de locuri de muncă în UE 27 plus Elveţia.

"Internetul, reţelele sociale şi Facebook contribuie la creşterea economică", a apreciat directoarea operaţională a Facebook, Sheryl Sandberg, la conferinţa de presă de la Munchen unde a fost prezentat studiul. Potrivit acestuia, valoarea adăugată creată de serviciile care s-au dezvoltat în jurul Facebook - publicitate, jocuri online, media - a ajuns la 15,3 miliarde de euro. Ceea ce se traduce, concret, în peste 200.000 de locuri de muncă, scrie "Le Figaro".

"Această creştere nu se va alimenta prin ea însăşi. Trebuie să ne asigurăm că vom investi în tehnologie şi educaţie. Şi trebuie să facem în aşa fel încât să avem un bun mediu legislativ", mai spune Sandberg.

Circa 9% din locurile de muncă create direct sau indirect de Facebook sunt în Franţa - 22.000. Iar firmele care au profitat de comunitatea celor 25 de milioane de utilizatori pentru a-şi clădi o afacere au generat venituri de 1,9 miliarde de euro în Hexagon.

Cifrele mulţumesc gigantul, care a devenit a doua cea mai mare sursă de trafic pe web. "Reţelele sociale nu mai sunt doar o părticică din ceea ce se întâmplă în vieţile noastre, ci o parte din ceea ce se întâmplă în lume. Şi totuşi, la Facebook spunem că nu suntem decât la începutul călătoriei. Nu am făcut decât 1% din călătorie", crede numărul doi al companiei, Sheryl Sandberg.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite