Germanii vor să intezică butonul "Like" de pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar din Schleswig-Holstein, Germania, a decis să interzică folosirea butonului "Like" de pe Facebook, deoarece acesta încalcă legea germană şi europeană privind protecţia datelor.

Toate instituţiile de stat ar trebui să-l elimine de pe site-urile lor, în caz contrar fiind nevoite să plătească o amendă: "Toate instituţiile din Schleswig-Holstein trebuie să închidă paginile pentru fanii de pe Facebook şi să scoată plug-in-uri sociale, cum ar fi butonul "Like" de pe site-urile lor ", a declarat oficialul german pentru protecţia datelor.

"Oricine vizitează facebook.com trebuie să se aştepte că vor fi urmăriţi timp de doi ani", a adăugat el, potrivit ibtimes.com.

Măsura se bazează pe o analiză realizată de responsabilul cu protecţia datelor Thilo Weichert, care arată că Facebook construieşte profile atât pentru utilizatori cât şi pentru cei care nu au conturi cu ajutorul datelor colectate cu butonul "Like", relatează Asociated Press.

Facebook susţine însă că este în depină conformitate cu legile europene de protecţie a datelor. "Noi respingem cu fermitate orice afirmaţie că Facebook nu este compatibil cu standardele UE privind protecţia datelor," a declarat compania într-un comunicat.

"Butonul este o caracteristică populară a Facebook, iar oamenii au control complet asupra modului în care împărtăşesc informaţiile. De mai mult de un an, plugin-ul a adus o valoare pentru multe firme şi persoane fizice în fiecare zi. Vom analiza situaţia, atât în numele nostru, cât şi în numele utilizatorilor de web din întreaga Germanie", a conchis Facebook.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite