FOTO/VIDEO Ziua Naţională a Italiei, gafă magistrală a lui Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 65-a aniversare a instaurării Republicii cade în anul în care Italia sărbătoreşte 150 de ani de la Unire. Aglomeraţie mare în tribuna oficială; 80 de delegaţii la nivel înalt, din tot atâtea ţări.

Moment de o însemnătate aparte pentru Italia, subliniat şi de preşedintele Republicii, Giorgio Naplitano. În acest an se împlinesc 65 de ani de la referendumul care a decis exilul familei regale Savoia şi 150 de ani de la Unirea Italiei. Cifre care fac din 2 iunie, Ziua Naţională a Italiei, o sărbătoare specială. Acest fapt este demonstrat şi de numărul mare de delegaţii la cel mai înalt nivel, printre care 40 de şefi de stat.

Vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it

Participă din partea Rusiei, preşedintele Medvedev; preşedintele Istaelului, Peres; preşedintele Autorităţii Palestiniene, Abu Mazen; Regele Juan Carlos al Spaniei; secretarul Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon. Din partea Statelor Unite, vicepreşedintele Joe Biden şi la fel, tot la nivel de vicepreşedinte, China este reprezentată de Xi Jinping. Din partea Românei participă preşedintele Băsescu.

La loc de onoare preşedintele Republicii, Napolitano, încadrat de preşedintele Senatului, Schifani; preşedintele Camerei, Fini; şeful Guvernului, Berlusconi şi ministrul Apărării, La Russa.

De altfel, înaintea paradei, Silvio Berlusconi l-a salutat pe regele Juan Carlos şi l-a atins, fapt care l-a făcut pe preşedintele Napolitano să-i atragă atenţia că nu se face . Gafa lui Berlusconi a ajuns imediat pe prima pagină a paginii electronice a cotidianului "Corriere della Sera".

Vezi VIDEO aici

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite