Între proxenetism şi ipocrizie: Ziarele spaniole se acuză reciproc că încurajează prostituţia prin anunţuri sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea ziarelor din Spania refuză să renunţe la a mai găzdui anunţuri sexuale în paginile de mică publicitate. "Veniturile de zeci de milioane de euro anual sunt mai importante decât etica", acuză celelalte ziare, care au eliminat acest tip de publicitate.

"Un milion de euro pe lună. Douăsprezece milioane pe an. Delicioşi. Apetisanţi. Cinci euro cuvântul. 175 de euro modulul. Deschis şi duminicile şi în zilele e sărbătoare. Consultaţi tarifele". Acest anunţ este o ficţiune, dar ar putea fi reclama multor ziare pentru proxeneţi, ca aceştia să-şi anunţe serviciile de exploatare sexuală în paginile lor. Paradoxal, aceste ziare se autointitulează "presă de calitate".

Citeşte şi:
Intrarea României în UE a intensificat traficul sexual cu minori în Spania

O treime din prostituatele din Occident sunt românce sau bulgăroaice

Vatican: Scandal, prostituţie, homosexuali şi trafic de influenţă

Dar şi etica are un preţ. Se vinde cu 40 de milioane de euro. Acestea sunt veniturile anuale din 2007 ale presei spaniole care includ anunţuri de mică publicitate cu caracter sexual, scrie 20 minutos.

Află care sunt cifrele prostituţiei din Spania

Se prea poate ca suma respectivă să se fi multiplicat acum. Un studiu al Asociaţiei Naţionale a Cluburilor de Noapte arată că aceste anunţuri s-au multiplicat de patru ori în ultimii doi ani în paginile ziarelor, din cauza presiunii poliţiei asupra bordelurilor, care au trebuit să-şi mute "serviciile" în apartamente închiriate, ascunse, care au nevoie de publicitate fără să ridice suspiciuni.

Citeşte pe adevarul.es cum s-au împărţit taberele asociaţiilor editorilor de presă în această chestiune

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite