Galerie Foto - Barcelona sub nămeți, prima dată după 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferii și-au parcat autoturismele și s-au întors acasă pe jos
Șoferii și-au parcat autoturismele și s-au întors acasă pe jos

GALERIE FOTO Aflat sub asediul celei mai puternice ninsori din ultimii 25 de ani, orașul spaniol nu a făcut față vremii capricioase și neobișnuite pentru această regiune.

În cursul zilei de ieri, autobuzele din Barcelona nu au funcționat, 140.000 de elevi nu au reușit să ajungă la școală, mii de catalani au rămas blocați în trafic, în vehiculele proprii, și peste 200.000 de familii s-au trezit fără curent electric în locuințe.

Străzile din Barcelona au devenit nepracticabile în jurul orei prânzului, capitala catalană fiind surprinsă nepregătită de nămeții care s-au format. Șoferii și-au parcat mașinile pe primul loc găsit, dacă nu au rămas înzăpeziți înainte de a recurge la această soluție, iar pentru a se reîntoarce acasă au mers pe jos, prin viscol și ninsoare, zeci de kilometri.

Taxiurile și autobuzele orașului, precum și trenurile care leagă capitala catalană de cartierele alăturate, nu au funcționat nici ele până la ultima oră din noapte. Metroul, însă, a oferit o soluție de urgență și și-a prelungit programul pe parcursul nopții.

Pentru cei care au rămas blocați pe autostrăzile din Catalunya, primăriile au pus la dispoziție camere de hotel gratuite, iar în perimetrul capitalei catalane 19 mașini de deszăpezire au curățat în continuu intrările în spitale și cele spre arterele principale.

Vezi aici galerie foto

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite