Un tribunal a luat copilul unor părinţi: “Sunt prea bătrâni să-l crească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul pentru minori din Torino a luat copilul de un an şi jumătate al unor italieni pentru că sunt "prea bătrâni" să-l crească.

Cuplul, Luigi şi Gabriella Deambrosis, de 70 şi 58 anni, a reuşit să aibă un copil în urma unei inseminări artificiale. Italienii au intrat în atenţia autorităţilor în urma unei plângeri făcute de vecini.

Potrivit declaraţiei acestora, la numai o lună de la naştere părinţii şi-au uitat copilul în maşină aproape o oră. De asemenea, decizia tribunalului invocă şi faptul că părinţii nu vor avea putea empatiza cu fiica lor din cauza diferenţei foarte mare de vârstă.

Părinţii au susţinut că dacă decizia tribunanului va rămâne definitivă cel mai mult va avea de suferit chiar micuţa, care va rămâne fără părinţi.
Italienii îşi doreau de mult un copil, dar în ciuda eforturilor lor nu au reuşit acest lucru decât în urmă cu un an de zile la o clinică de fertilizare din străinătate.

Autorităţile au explicat că la baza deciziei lor de a pune copilul spre adopţie nu este vârsta înaintată a părinţilor, ci neglijenţa de care au dat dovadă uitând copilul în maşină, scrie ANSA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite