Prostituatele din Bonn contribuie la bugetul local: Plătesc o taxă pe trotuar la tonomatele de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă în oraşul german Bonn. Femeile care practică "cea mai veche meserie din lume" sunt obligate să-şi cumpere zilnic câte un bilet de taxare de la tonomatele de pe stradă.

Începând de luni, prostituatele din Bonn plătesc zilnic şase euro pentru a-şi începe activitatea pe trotuar, indiferent de numărul clienţilor.

Tonomatele din oraşul german, de la care trecătorii îşi pot procura sandwich-uri, ţigări, sucuri, dulciuri sau prezervative, au fost dotate şi cu bilete concepute special pentru prostituatele de pe străzi, scrie The Local.

Sistemul de taxare are în vedere trotuarul pe care circulă femeile. Tonomatele informează, totodată, că oferirea de servicii sexuale contracost este legală în intervalul orar 20.15 - 06.00, de luni până duminică.

image

Consiliul local din Bonn a invocat egalitatea în faţa obligaţiilor fiscale pentru a justifica taxa pe trotuar. Purtătorul de cuvânt al oraşului, Monika Frömbgen, a atras atenţia că prostituatele care lucrează în borbeluri sau diverse cluburi plătesc taxe, motiv pentru care aceleaşi reguli ar trebui aplicate şi celor care muncesc pe stradă.

Sancţiuni dacă nu plătesc taxa

Pentru a se asigura că au plătit taxa zilnică şi că au asupra lor biletul procurat de la tonomat, autorităţile vor trimite inspectori în zonele unde se practică prostituţia stradală pentru a verifica femeile ce oferă servicii sexuale contracost. Dacă nu se supun normelor, prostituatele se vor alege mai întâi un avertisment, apoi cu o amendă, iar la a treia abatere vor primi interdicţia de a mai practica "cea mai veche meserie din lume".

Autorităţile din Bonn speră să aducă, anual, 300.000 de euro la bugetul local, în urma introducerii taxei pe trotuar.

Bonn este primul oraş care a instituit acest tip de taxă pe trotuar, plătibilă la tonomat. Oficialii din Dormunt s-au arătat încântaţi de ideea conaţionalilor lor şi au solicitat, la rândul lor, implementarea sistemului de taxare a trotuarului. Ca mijloc de procurare a biletului, ei au ales benzinăriile, nu tonomatele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite