Asistentele românce din Marea Britanie pun în pericol viaţa pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni doctori din Marea Britanie, Robert Winston, a averizat Ministerul Sănătăţii din ţara sa să nu mai primească asistente şi doctori din Europa de Est, mai ales din Români şi Bulgaria, care nu ştiu să vorbească bine engleza şi care nu comunică cu pacienţii şi doctorii aflaţi în subordine.

"Asistentele medicale care nu ştiu să vorbească limba engleză pun în pericol viaţa pacienţilor din spitalele britanice deoarece nu înţeleg ce li se spune", a declarat ieri, profesor doctorul în fertilizare, Robert Winston, scrie "The Daily Express".

El a mai amintit că este îngrijorat mai ales despre personalul medical venit din România şi Bulgaria, care "nu ştiu să vorbească nici în limba lor maternă" şi care "au fost învăţaţi să nu comunice cu pacienţii pe care îi au sub supraveghere şi nici cu doctorii aflaţi în subordine".

"Nu este corect faţă de practicanţi să lucreze cu astfel de oameni. Mai mult, nu este corect faţă de cetăţenii acestei ţări, care în momentul în care nu se simt bine şi intră în instituţiile noastre de sănătate să fie absolut siguri că cei pe mâna pe care se dau sunt competenţi şi întrunesc standardele medicale", a spus Winston, care este susţinut şi de colegii săi, adăugând că situaţia este "intolerabilă".

"Încă o problemă este comunicarea între asistent medical şi pacient şi asistent medical şi doctor. Este vitală! Riscăm să pierdem dacă asistentele nu ştiu să vorbească limba engleză", a adăugat doctorul, care a avut experienţa de a lucra în Estul Europei.

Numărul de asistente medicale europene înregistrare să lucreze în Marea Britanie s-a dublat de când verificarea competenţei lor - inclusiv cea lingvistică - a fost decimată. În primele cinci luni ale anului, peste 1.500 de asistente din întreaga Europa s-au dus să lucreze în Anglia.

Potrivit Consiliului General al Medicilor din Marea Britanie, 22.060 de doctori din întreaga Europa sunt atestaţi să lucreze acolo, dintre care 1.862 vin din România şi 722 din Bulgaria.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite