Fostul lider al armatei iugoslave, condamnat la 27 de ani de închisoare pentru crime de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al armatei iugoslave Momcilo Perisic a fost condamnat la 27 de ani de închisoare de Tribunalul Penal Internațional de la Haga, care l-a găsit vinovat pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război comise în timpul timpul conflictelor din Bosnia şi Herţegovina şi Croaţia.

Generalul Momcilo Perisic, în vârstă de 67 de ani, a fost şeful armantei Iugoslaviei în timpul războaielor cu Bosnia şi Croaţia.

El s-a prezentat, astăzi, în faţa Tribunalul Penal Internațional de la Haga, din Olanda, acuzat fiind de crime împotriva umanităţii şi de crime de război.

Perisic este judecat pentru rolul avut în cele 44 de luni de asediu asupra capitalei Bosniei, Sarajevo (1992 - 1995), pentru bombardarea Zagrebului (1995) şi pentru masacrul de la Srebrenica (1995) când peste 7.000 de musulmani bosniaci au fost ucişi, informează BBC News.

Procurorii de la Haga au susţinut că "distanţarea fizică" de aceste crime nu îl fac mai puţin responsabil de ele. Deşi autorităţile au cerut pentru fostul şef al statului major pedeapsa cu închisoare pe viaţă, generalul Perisic a primit 27 de ani condamnare la detenţie.

Perisic a pledat nevinovat în procesul deschis în 2008, în încheiat pe 6 septembrie 2011.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite