Islanda a liberalizat piaţa muncii pentru cetăţenii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PE recomandă ţărilor UE să anuleze restricţiile impuse muncitorilor din România
PE recomandă ţărilor UE să anuleze restricţiile impuse muncitorilor din România

Începând cu 1 ianuarie 2012, Guvernul Republicii Islanda a anunţat că va liberaliza piaţa islandeză a muncii pentru cetăţenii români.

"Ministerul Afacerilor Externe salută decizia guvernului Republicii Islanda de liberalizare totală a pieţei islandeze a muncii pentru cetăţenii români, începând cu 1 ianuarie 2012.

Prin eliminarea restricţiilor privind accesul muncitorilor români pe piaţa islandeză, executivul de la Reykjavik transmite un semnal clar atât în sprijinul principiului european al liberei circulaţii a forţei de muncă, cât şi în acord cu ansamblul valorilor şi drepturilor care stau la baza construcţiei europene", se arată într-un comunicat al MAE, potrivit Mediafax.

Recent, Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie care recomandă ţărilor UE să anuleze restricţiile impuse muncitorilor din România şi Bulgaria începând din 2012.

Zece state UE mai au în vigoare restricţii în acest sens, şi anume Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite