De ce se tem grecii? Merkel făcută ofiter nazist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele bănci greceşti ar putea fi naţionalizate
Unele bănci greceşti ar putea fi naţionalizate

Conform unui recent sondaj de opinie, noul acord european de susţinere financiară a Greciei va afecta suveranitatea acestei ţări, apreciază cei mai mulţi greci.

Potrivit acestuia majoritatea grecilor cred că deciziile luate la Bruxelles sunt negative, doar 12,6% considerându-le pozitive.

Astfel, pe străzile din Atena au apărut postere în care Angela Merkel apare îmbrăcată în uniformă de ofiţer nazist, iar oficialii greci care au fost de acord cu aplicarea măsurilor de austeritate sunt prezentaţi executând salutul nazist. Sentimentul antigerman este în fierbere în Grecia. Unul dintre birourile UE din Grecia este deja denumit Gestapo.

Sunt publicate tot mai multe imagini în care oficialii germani sun reprezentaţi drept colaboratori ai regimului nazist. Teama că germanii ar putea cumpăra monumentele şi insulele greceşti este în creştere şi se vorbeşte tot mai mult despre compensaţiile pe care Germania nu le-a plătit pentru ocupaţia Greciei, în Al Doilea Razboi Mondial.

Chiar şi marele compozitor Mikis Theodorakis a dat expresie sentimentelor antigermane. "Împing cuţitul tot mai adânc, ne insultă în fiecare zi, ne îndreaptă către violenţă şi către o explozie care ar putea fi distructivă şi pentru ei", spune Theodorakis, potrivit KaradenizPress.

Grecia va organiza un referendum pe tema noului acord european de susţinere financiară a ţării, anunţă premierul grec, Georges Papandreu, citat de AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite