Iar discută de români: Un oficial francez spune că există "o legătură evidentă între imigraţia săracă şi delincvenţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arno Klarsfeld
Arno Klarsfeld

Preşedintele Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII), Arno Klarsfeld, a apreciat duminică, la TV5Monde, că există "o legătură evidentă între imigraţia săracă şi delincvenţă".

"Există o legătură evidentă între imigraţia săracă şi delincvenţă", a răspuns Klarsfeld, când a fost întrebat despre afirmaţiile recente ale ministrului de Interne, Claude Gueant, care critica "delincvenţa comisă de români" în Franţa.

"Priviţi Statele Unite: irlandezii au sosit săraci, erau mulţi derbedei, apoi au devenit poliţişti", a declarat preşedintele OFII, pentru a-şi ilustra afirmaţiile, potrivit unei ştiri AFP, preluată de TV5 în pagina electronică.

"În Israel, era la început o imigraţie săracă marocană: delincvenţa a fost marocană. A fost o imigraţie săracă rusă: delincvenţa a fost rusă. A fost o delincvenţă etiopiană", a adăugat el.

La începutul lui octombrie, Gueant a criticat "delincvenţa comisă de români" în Franţa, "deosebit de crudă, întrucât foloseşte mult copiii". El a respins însă ideea că ar stigmatiza romii.

În opinia lui Klarsfeld, ministrul de Interne "a spus lucrurile clar", fără intenţia de a stigmatiza romii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite