Cum a ajuns cel mai bogat om din Irlanda să dea faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sean Quinn a fost cel mai bogat om din Irlanda
Sean Quinn a fost cel mai bogat om din Irlanda

Sean Quinn, care era acum trei ani cel mai bogat om din Irlanda, a fost declarat ieri falit de către un tribunal din Irlanda de Nord, din cauza unei datorii de 2,8 miliarde de euro pe care o are la banca Anglo Irish Bank, deţinută de stat, scrie Financial Times.

Sean Quinn, cunoscut drept "Mighty Quinn", a fost cel mai bogat om din Irlanda, ajungând în 2008 la o avere de 3.7 miliarde de lire sterline. Ieri, Înalta Curte din Belfast a declarat falimentul omului de afaceri, care are acum datorii de 2.8 miliarde de lire.

Afacerile de pe segmentul asigurărilor, materialelor de construcţii şi din domeniul rezidenţial ale businessman-ului de 64 de ani au intrat în colaps anul trecut, din cauza crizei financiare dar si în urma unui pariu uriaş făcut de miliardar asupra preţurilor acţiunilor băncii Anglo, naţionalizată anul trecut de statul irlandez.

În declaraţia sa, Quinn a spus că a încercat din răsputeri să găsească o soluţie la problemele ridicate de investiţiile nefericite pe care le-a făcut. "Anunţ cu mare amărăciune că am solicitat să fiu declarat falimentar la Înalta Curte din Belfast", mărturisea Sean Quinn, citat de Daily Mail, după iniţierea acţiunii.

El este primul mare miliardar care îşi pierde averea din pricina crizei financiare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite