Drama unei românce din Olanda: "Mi-au confiscat copilul imediat după naştere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciile sociale olandeze au preluat custodia copilului
Serviciile sociale olandeze au preluat custodia copilului

O româncă care locuia împreună cu soţul său în Olanda acuză autorităţile Olandeze că i-au sechestrat copilul la o oră după naştere.

Femeia, Florica Silea în vârstă de 20 de ani, a povestit că deşi îşi planificase să nască în ţară copilul a venit pe lume cu două săptămâni înainte de termen. Astfel, aflată în travaliu românca a mers la un spital din Utrecht unde a născut un copil perfect sănătos.

Pentru că soţul său muncea la negru şi românii nu aveau asigurare medicală, serviciile sociale olandeze au preluat custodia copilului considerând că părinţii nu-l pot îngriji, iar românca a fost alungată cu bodyguarzi din unitatea sanitară.

"Aveam copilul în braţe, mi-au smuls băiatul din braţe şi au plecat", a povestit femeia. După o jumătate de oră au venit doi bodyguarzi şi m-au dat afară. Au zis în cinci minute să părăsesc salonul. Nu m-au lasat nici să-mi alăptez copilul, mi-au luat copilul", a declarat femeia pentru ProTV.

Angajaţii consulatului României, contactaţi de Pro TV, explică însă că părinţii nu au solicitat asistenţă pentru creşterea copilului după naştere, aşa cum prevede sistemul olandez, iar adresa declarată ca reşedinţă s-a dovedit a fi iniţial falsă, iar ulterior un imobil impropriu creşterii unui copil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite