Berlusconi susţine că Angela Merkel i-a cerut scuze pentru comportamentul de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi susţine că Angela Merkel i-a cerut scuze
Berlusconi susţine că Angela Merkel i-a cerut scuze

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat miercuri că a obţinut scuze din partea cancelarului german Angela Merkel pentru comportamentul său la summitul european de duminică, fapt dezminţit sec de purtătorul de cuvânt al acesteia.

Silvio Berlusconi a profitat de o întrerupere în timpul reuniunii celor 17 lideri ai zonei euro de la Bruxelles pentru a suna un jurnalist a cărui emisiune era în desfăşurare la postul de televiziune RAI, scrie Mediafax.

El a afirmat că Angela Merkel a venit să îşi ceară scuze faţă de el pentru comportamentul pe care l-a avut duminică înainte de reuniune şi l-a asigurat că nu a vrut să denigreze Italia.

"Merkel a venit să se scuze pentru duminică", a declarat el. "Mi-a spus că nu a vrut să denigreze Italia", a adăugat el.

"Nu au fost scuze pentru că nu exista un motiv", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului, pe contul său de Twitter.
"Berlusconi şi Merkel au discuţii deschise, aşa cum au prietenii", a adăugat el.

În timpul conferinţei de presă pe care Merkel a susţinut-o duminică împreună cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cei doi lideri au zâmbit cu subînţeles atunci când au fost întrebaţi despre gradul de încredere acordat lui Silvio Berlusconi.

Scena, filmată în direct, a fost difuzată şi comentată în Italia, unde a fost interpretată ca o umilire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite