Sfârşitul tradiţiei din Spania: coridele vor fi interzise în Catalonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul catalan a interzis coridele, tradiţionalele lupte cu tauri, devenind astfel prima regiune importantă a Spaniei care adoptă o astfel de prevedere legală, informeaza BBC News. Duminică a avut loc ultimul spectacol de acest gen din nord-estul Spaniei.

Parlamentul catalan a fost de partea celor 18.000 de persoane care au semnat petiţia ce numea corida o practică barbară, în detrimentul suporterilor luptelor cu tauri ce susţin că această tradiţie trebuie păstrată.

Actul adoptat de parlamentul catalan interzice coridele din ianuarie 2012. Votul a fost destul de strâns deoarece membrii de partid au putut vota conform conştiinţei proprii. Legea a trecut cu 68 de voturi pentru, 55 împotrivă şi 9 abţineri.

"Coridele reprezintă un act de suferinţă. Şase tauri sunt omorâţi de fiecare dată şi sunt torturaţi în jur de 20 de minute. Nu este corect să dai bani ca să priveşti un asemenea act de cruzime", a explicat Deborah Parris, activistă în cadrul organizaţiei Prou.

Deşi sportul a fost interzis pe fondul apărării drepturilor animalelor, BBC notează că mulţi cred că procesul este de fapt o încercare a naţionaliştilor catalani de a se diferenţia de restul Spaniei, respingând una dintre cele mai cunoscute tradiţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite