Premierul elen confirmă intenţia de a convoca un referendum privind planul de salvare a Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul elen, Giorgios Papandreou, a reafirmat marţi seară decizia de a convoca un referendum privind planul de salvare european pentru Grecia, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Angelos Tolkas, citat de AFP.

Papandreou a condiţionat eventuale schimbări politice la conducerea ţării de rezultatul votului de încredere de vineri seară, care are ca miză supravieţuirea Guvernului, a adăugat Tolkas.

Şedinţa extraordinară de Guvern de marţi seară a avut loc înaintea reuniunii de la Cannes, unde Papandreou se va întâlni cu liderii german, Angela Merkel, şi francez, Nicolas Sarkozy, precum şi cu lideri ai UE şi FMI, într-o încercare a principalilor decidenţi europeni de a calma îngrijorarea provocată de anunţul referitor la referendumul din Grecia.

"Continuă discuţiile privind foaia de drum care prevede votul de încredere şi apoi convocarea referendumului (...); insistăm asupra acestui plan (...). Democraţia nu este mediatică sau virtuală; ea se va exprima vineri şi credem în votul de încredere", a spus Tolkas.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite