Magazinul Lidl din Toulouse refuză clienţii români de etnie romă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magazin din rețeaua Lidl, din Toulouse, Franța, refuză de un an de zile să le mai vândă produse țiganilor proveniți din România. Directorul argumentează că a luat această decizie în urma furturilor care s-au înregistrat în supermarket, informează presa internațională.

Ziarul comuniştilor francezi, l'Humanité, a realizat un reportaj la periferia oraşului Toulouse unde se află un supermarket Lidl care refuză să le mai vândă produse țiganilor românilor de un an de zile.

Responsabilul magazinului își asuma politica discriminatorie argumentând că magazinul Lidl, așezat în apropierea barăcilor din lemn şi tablă ale românilor, era cel care înregistra cele mai mari pierderi neexplicate din toată regiunea de sud-vest a Franţei. El povesteşte ziariştilor cum de Crăciun căruţuri întregi de marfă dispăreau.

Personalul magazinului a primit ordin verbal să nu-i mai primească pe românii care locuiesc în tabăra învecinată, acuzaţi că ar fi la originea furturilor. Un singur casier a fost revoltat de discriminarea făcută, însă a fost calmat imediat de conducerea Lidl.

Ascultă aici câteva fragmente din reportajul realizat de l'Humanité!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite