Viviane Reding: "Integrarea romilor nu mai poate aştepta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding, a declarat că "integrarea romilor nu mai poate aştepta, a sosit vremea" să fie pusă în aplicare pentru ca "secolele de respingere" a ţiganilor să ia sfârşit. Reding a reluat ideea discursul privind problema romă într-un mesaj înregistrat pentru "Lumea Ţiganilor" ("Mundo Gitano").

"Au fost secole de respingere, de prejudecăţi înrădăcinate profund, precum sărăcia extremă, şomajul, condiţiile de viaţă în sărăcie şi lipsa educaţiei. A venit vremea schimbării, sarcina pe care o avem este enormă, şi poate că o integrare totală va lua multă vreme", a menţionat Viviane Reding, în discursul său, pentru "Mundo Gitano".

Citeşte şi:
Europa, la vânătoare de ţigani. La propriu

Critici la adresa Franţei: Expulzarea ţiganilor, "reacţii xenofobe" la criză

Raziile lui Sarkozy împotriva romilor amintesc de poliţia secretă nazistă

Comisarul european a considerat necesară explicarea obiectivului final al politicii comunitare privind migraţia şi integrarea romilor, mai ales după ce acţiunile recente ale autorităţilor de la Paris au fost comparate cu deportările din Germania nazistă şi au suscitat critici şi confruntări în cadrul Uniunii Europene.

"Legislaţia europeană, odată adoptată la Bruxelles, este aplicată de statele membre, şi voi avea grijă ca toate garanţiile de procedură legală să fie respectate în cee 27 de state membre, pentru a evita discriminarea şi deciziile arbitrare în situaţii controversate", a declarat Viviane Reding, care a admis că integrarea romilor va fi un proces îndelungat.

"Obiectivul meu este foarte simplu", a mai spus dna Reding: "Să mă asigur că romii se bucură de aceleaşi drepturi şi şanse ca oricare altă persoană. Au şi aceleaşi obligaţii, pentru că nu sunt cu nimic diferiţi", citează "Mundo Gitano".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite