Virusul AN1H1, prezent în 99% din cazurile de gripă din Comunitatea Valenciană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata de infectare cu virusul gripei A înregistrată săptămâna trecută a fost de 692 de cazuri la 100.000 de locuitori. Cifra este aproape dublă față de media națională.

Cele mai multe cazuri de gripă A consemnate săptămâna trecută au fost înregistrate în Comunitatea Valenciană, anunță ziarul "El Pais" care preia datele furnizate de Institutul de Sănătate Carlos III. Dacă la nivel național, rata de infectare a fost de 371,6 cazuri la 100.000 de locuitori, în Comunitatea Valenciană ea a fost aproape dublă, de 692 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Aceste informații coincid cu cele furnizate lunea trecută de ministerul Sănătății. Datele furnizate atunci arătau că la 16 noiembrie s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din Comunitatea Valenciană.

Noul virus al gripei A este responsabil în 96% din cazurile de gripă A consemnate pe întreg teritoriul Spaniei. În Comunitatea Valenciană 99% din cazurile de gripă înregistrate provin în urma infectării cu virusul gripei A. Simptomele cele mai frecvente sunt febra sau starea febrilă (97%) și tusea (91,5%).

Vezi pe adevarul.es care sunt zonele în care a scăzut rata de infectare cu virusul gripei A

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite