Cum şi de ce au inaugurat spaniolii un aeroport nefuncţional, fără avioane?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că de luni începând, niciun primar, preşedinte de guvern autonom sau delegaţie de guvern nu va mai avea voie să inaugureze lucrări publice, oficialităţile din Castellon au inaugurat "în avans" aeroportul din provincie, deşi acesta încă nu este operativ.

Noua lege electorală spaniolă interzice oricărui politician să taie panglici de inaugurare a lucrărilor publice, începând cu 28 martie, dată la care începe oficial campania electorală pentru alegerile locale din 22 mai. De luni încolo, orice lucrări finalizate vor trebui să aştepte inaugurarea cu fast a edililor până după alegeri. Totodată, în acea perioadă va fi interzisă orice fel de publicitate instituţională în mediile de comunicare.

Aşa se face că, ţinând cont de aceste premise, politicienii din toată Spania au călcat acceleraţia şi s-au bulucit la "inaugurări" şi "tăieri de panglici" până când mai au voie, adică până duminică. Agendele primarilor sunt pline de evenimente şi de ultimele "băi de mulţime", înainte de demararea campaniei electorale.

Legea electorală spaniolă interzice inaugurări publice pe durata campaniei electorale

În această săptămână, mai ales, astfel de acţiuni, inaugurări de proiecte şi lucrări au fost "prezentate societăţii". După aceeaşi logică, în aceste zile au fost inaugurate Aeroportul din Castellon şi un nou terminal al aeroportului din Alicante.

Miercuri a fost inaugurat noul terminal al aeroportului din L'Altet (Alicante), al cărui construcţie a costat 620 de milioane de euro. După construirea acestui terminal cu o suprafaţă de peste 300.000 de metri pătraţi, practic s-a dublat capacitatea aeroportului, ajungând la un potenţial de până la 20 de milioane de călători pe an.

Astăzi, în schimb, graba autorităţilor de a inaugura cât mai pot inaugura a dus la amuzanta situaţie de a fi tăiată panglica unui aeroport care încă nu are licenţă de funcţionare. Preşedintele Comunităţii Valenciene, Francisco Camps, a inaugurat, cu mare fast, mult aşteptatul aeroport dintre Benlloch şi Vilanova d'Alcolea, primul din Provincia Castellon. Totuşi, deşi lucrările sunt terminate de mult, aeroportul nu poate fi operativ încă, dat fiind că solicitările de autorizare vor fi trimise abia săptămâna viitoare şi va dura câteva luni înainte ca aeroportul să primească toate licenţele necesare funcţionării.

Citeşte pe adevarul.es ce răspuns au avut edilii faţă de cei care îi criticau că au inaugurat un avion neoperativ şi vezi ce capacitate va avea aeroportul din Castellon.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite